Nieuws

Laatste nieuws

Eikenprocessierups aangetroffen

In diverse eikenbomen op ons terrein zijn eikenprocessierupsen aangetroffen. De besmette bomen zijn herkenbaar gemarkeerd.
 
Voor meer informatie over de eikenprocessierups, zie de link:
https://www.rivm.nl/Onderwerpen/E/Eikenprocessierups


// Lees verder..


Zaterdag 2 juni - 40UP Zomerfestival

Zaterdag 2 juni 2018 zal wederom het 40UP Zomerfestival (muziekfestival met diverse podia) gehouden worden.

Hoe laat: 12:00 – 23:00 uur
Waar: Grasweide Papendorp (Mercatorlaan)

De verwachting is dat er 6000 a 7000 bezoekers zullen komen.
Conform vergunning is eea afgezet. Mensen komen met eigen vervoer, fiets en openbaar vervoer. Tevens rijden er extra pendelbussen. Er wordt zoveel mogelijk geparkeerd op de P+R.

Er zijn conform de door de Gemeente afgegeven vergunning verkeersbegeleiders aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.


// Lees verder..


Stakingsdreiging 30 april en 1 mei!

Onderstaand bericht ontvingen wij van U-OV.

Het is onze missie om onze reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Mogelijk lukt ons dit niet op 30 april en 1 mei 2018. De vakbonden dreigen met een landelijke 48-uurs staking. Dit kan betekenen dat onze bussen en trams dan helemaal niet rijden.
Op 15 januari 2018 hebben wij na een lang en complex proces een onderhandelingsresultaat bereikt met de vakbonden. FNV heeft drie maanden de tijd genomen om het resultaat aan haar leden voor te leggen. Het resultaat is afgewezen. Pas op 16 april hebben wij de bonden gesproken en is de reden van afwijzing inhoudelijk aan ons toegelicht. Wij hebben daarop van de bonden in het overleg 1 week gekregen om nieuwe voorstellen te beoordelen. Wij hebben gevraagd om meer tijd hiervoor. In reactie daarop dreigen bonden met een landelijke 48-uurs staking op 30 april en 1 mei. Zo’n grootschalige ov-staking aan het begin van de meivakantie is maatschappelijk ontwrichtend. Daarom leggen wij dit voor aan de rechter.
Onze reizigers, uw medewerkers, zijn hier mogelijk de dupe van en dat vinden wij uitermate vervelend.  Wij adviseren u en uw medewerkers om in uw planning rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen openbaar vervoer rijdt op 30 april en 1 mei 2018.
 
Wij vragen u dit bericht door te zetten naar de afdeling communicatie binnen uw organisatie.
 
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:
Fred Kagie, voorzitter van de Vereniging Werkgevers OV (VWOV) via fred.kagie@qbuzz.nl of 06-52 55 33 91
Of met Tanja Copal, communicatieadviseur VWOV, via info@tanjacopal.nl of 06-53 717 712


// Lees verder..


EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven en gemeente lanceren digitaal energieloket

Utrechtse bedrijven kunnen subsidie aanvragen om onderzoek te doen naar het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. De bijdrage betreft maximaal de helft van de kosten, met een maximum van 1500 euro. Het gaat om kosten voor bijvoorbeeld een haalbaarheidsonderzoek, businesscase berekeningen of het aanvragen van subsidies of offertes. Meer informatie en aanvragen via de website van EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB): www.ecub.nl.

Op 15 maart gaf wethouder Lot van Hooijdonk het startsein voor het online energieloket dat is ondergebracht bij  het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven. Via de website kunnen ondernemers die qua energieverbruik in de categorie midden- en grootverbruik vallen een bijdrage vragen voor actieve begeleiding bij het implementeren van duurzame maatregelen die verder gaan dan wat wettelijk verplicht is. De maximale hoogte van de bijdrage bedraagt € 1500,-. Hiervan kan een deel (€ 300,-) gebruikt worden voor de uitwerking van de resultaten van een energiescan in een plan van aanpak.
Unieke samenwerking
Deze toekomstgerichte samenwerking tussen de gemeente Utrecht en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven is uniek te noemen. Nergens anders in Nederland werken ondernemers en de gemeente op deze innovatieve manier samen aan de duurzaamheidsopgave. Door gebruik te maken van elkaars kennis, kwaliteiten en netwerk worden de kansen voor energietransitie in het bedrijfsleven van Utrecht verder geoptimaliseerd.

EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven
Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven is een coöperatie zonder winstoogmerk opgericht door ondernemers en ontzorgt ondernemers vanaf hun verduurzamingsambitie tot de uiteindelijke realisatie. ECUB is werkzaam op de bedrijventerreinen Lage Weide en De Wetering – Haarrijn en is bezig met uitbreiding naar andere bedrijventerreinen in Utrecht. Bedrijven die lid zijn van ECUB ontvangen kosteloos een energiequickscan gericht op de Wet milieubeheer waarbij ook inzicht wordt gegeven in andere mogelijk interessante aanvullende energiebesparende maatregelen. Ook biedt ECUB begeleiding bij doorvoering van energiebesparende maatregelen en heeft de organisatie collectieve contracten op het gebied van ledverlichting, zonnepanelen en groene stroom.


// Lees verder..


Installateurs en verzekeraars willen af van brand door kortsluiting

Namens de brandweer attenderen wij u op onderstaand bericht.

Installateurs en verzekeraars binden de strijd aan met kortsluiting in bedrijfspanden door ondeugdelijke, elektrische installaties middels de NTA 8220.


// Lees verder..


Sweco Parkmanagement gaat verhuizen!

Ons nieuwe bezoekadres wordt per 23 januari a.s.:        

Secoya Campus
Gebouw B, 1e verdieping
Papendorpseweg 97
3528 BJ  Utrecht 

Ons postadres blijft ongewijzigd:
Postbus 43007
3540 AA Utrecht

Ook ons telefoonnummer +31 30 241 22 23 en e-mailadres (parkmanagement@sweco.nl ) wijzigen niet.
LET OP >> het e-mailadres: info@swecoparkmanagement.nl zal per verhuisdatum komen te vervallen.


In verband met onze verhuizing is ons kantoor op aanstaande maandag 22 januari 2018 gesloten. Uiteraard blijven wij voor urgente zaken telefonisch bereikbaar via +31 6 51215152. Via e-mail zijn wij die dag niet bereikbaar.

Wilt u onze nieuwe locatie komen bewonderen? Wij zien uw komst graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Erica Geering
Projectmedewerkster Parkmanagement


// Lees verder..


Stakingsdreiging U-OV

Onderstaand bericht hebben wij van U-OV ontvangen:

Het is onze missie om onze reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Mogelijk lukt ons dit niet op 4 januari 2018. 

De vakbonden dreigen met een landelijke staking. Dit kan betekenen dat onze bussen en trams deze dag helemaal niet rijden. De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. Zij hebben een ultimatum neergelegd dat op 2 januari 2018 om 12.00 uur afloopt.  

De vakbonden dreigen een landelijke staking te organiseren op 4 januari. Onze reizigers, uw medewerkers, zijn hier mogelijk de dupe van en dat vinden wij uitermate vervelend. 

Wij adviseren u en uw medewerkers om in uw planning rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen openbaar vervoer rijdt op 4 januari 2018.

​Desgewenst lichten we e.e.a. graag nog verder toe. U kunt hiervoor uiteraard contact met ons opnemen via telefoonnummer 06 – 20 76 57 90  


// Lees verder..


Voorlopig geen oplossingen voor files bij Leidsche Rijntunnel

De tunneldosering in de Leidsche Rijntunnel zal de komende jaren files en vertragingen blijven veroorzaken. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur ziet geen directe mogelijkheden om de negatieve effecten van de dosering aan te pakken.

In 2016 werd al vastgesteld dat de dosering bij de Leidsche Rijntunnel tot problemen leidt. Het verkeer op de A2 staat regelmatig vast, omdat file in de tunnel voorkomen moet worden. De tunnel moet bereikbaar blijven voor hulpdiensten en daarom wordt het verkeer met behulp van tunneldosering al eerder stilgezet. De file staat dan niet ín maar vóór de tunnel. 

Het afgelopen jaar is bekeken of er oplossingen zijn. De minister schrijft nu in een brief aan de Tweede Kamer dat ze "filevorming als gevolg van tunneldosering onwenselijk vindt", maar dat ze op korte termijn geen geschikte oplossingen ziet. 

Onderzocht is bijvoorbeeld of een flexibel doseringssysteem kan helpen, maar dat blijkt nauwelijks effect te sorteren. Ook het verplaatsen van de doseerlocatie of het omleiden van bestemmingsverkeer verhelpt de problemen niet. 

Uit het onderzoek van het ministerie blijkt verder dat de verkeersdrukte rond de tunnel het afgelopen jaar alleen maar toegenomen is. De minister wil daarom vooral inzetten op een betere doorstroming van het omliggende wegennet. Ook moet worden bekeken of het verkleinen van de zogenoemde filevrije zone een optie is. Nu wordt de dosering toegepast als een file de tunnel op 2000 meter nadert. Als die marge verkleind kan worden zou dat een positief effect kunnen hebben, verwacht de minister. 

Minister Van Nieuwenhuizen wil de dosering zelf vooralsnog in stand houden. "Het vermijden van een file in de tunnel, verhoogt de veiligheid van de weggebruiker", schrijft ze. 


Bron: www.rtvutrecht.nl


// Lees verder..


Laatste nieuws

Twitter Button
Eikenprocessierups aangetroffen
In diverse eikenbomen op ons terrein zijn eikenprocessierupsen aangetroffen. De besmette bomen zijn herkenbaar...
Zaterdag 2 juni - 40UP Zomerfestival
Zaterdag 2 juni 2018 zal wederom het 40UP Zomerfestival (muziekfestival met diverse podia) gehouden worden. Hoe...
Stakingsdreiging 30 april en 1 mei!
Onderstaand bericht ontvingen wij van U-OV. Het is onze missie om onze reizigers op een fijne, comfortabele...
» Alle berichten lezen