Nieuws

Laatste nieuws

Installateurs en verzekeraars willen af van brand door kortsluiting

Namens de brandweer attenderen wij u op onderstaand bericht.

Installateurs en verzekeraars binden de strijd aan met kortsluiting in bedrijfspanden door ondeugdelijke, elektrische installaties middels de NTA 8220.


// Lees verder..


Sweco Parkmanagement gaat verhuizen!

Ons nieuwe bezoekadres wordt per 23 januari a.s.:        

Secoya Campus
Gebouw B, 1e verdieping
Papendorpseweg 97
3528 BJ  Utrecht 

Ons postadres blijft ongewijzigd:
Postbus 43007
3540 AA Utrecht

Ook ons telefoonnummer +31 30 241 22 23 en e-mailadres (parkmanagement@sweco.nl ) wijzigen niet.
LET OP >> het e-mailadres: info@swecoparkmanagement.nl zal per verhuisdatum komen te vervallen.


In verband met onze verhuizing is ons kantoor op aanstaande maandag 22 januari 2018 gesloten. Uiteraard blijven wij voor urgente zaken telefonisch bereikbaar via +31 6 51215152. Via e-mail zijn wij die dag niet bereikbaar.

Wilt u onze nieuwe locatie komen bewonderen? Wij zien uw komst graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Erica Geering
Projectmedewerkster Parkmanagement


// Lees verder..


Stakingsdreiging U-OV

Onderstaand bericht hebben wij van U-OV ontvangen:

Het is onze missie om onze reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Mogelijk lukt ons dit niet op 4 januari 2018. 

De vakbonden dreigen met een landelijke staking. Dit kan betekenen dat onze bussen en trams deze dag helemaal niet rijden. De werkgevers in het openbaar vervoer zijn met de vakbonden in gesprek over een nieuwe cao. De werkgevers wilden graag verder onderhandelen. Er lag nog geen eindbod op tafel. De bonden hebben ervoor gekozen om de onderhandelingen af te breken. Zij hebben een ultimatum neergelegd dat op 2 januari 2018 om 12.00 uur afloopt.  

De vakbonden dreigen een landelijke staking te organiseren op 4 januari. Onze reizigers, uw medewerkers, zijn hier mogelijk de dupe van en dat vinden wij uitermate vervelend. 

Wij adviseren u en uw medewerkers om in uw planning rekening te houden met de mogelijkheid dat er geen openbaar vervoer rijdt op 4 januari 2018.

​Desgewenst lichten we e.e.a. graag nog verder toe. U kunt hiervoor uiteraard contact met ons opnemen via telefoonnummer 06 – 20 76 57 90  


// Lees verder..


Voorlopig geen oplossingen voor files bij Leidsche Rijntunnel

De tunneldosering in de Leidsche Rijntunnel zal de komende jaren files en vertragingen blijven veroorzaken. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur ziet geen directe mogelijkheden om de negatieve effecten van de dosering aan te pakken.

In 2016 werd al vastgesteld dat de dosering bij de Leidsche Rijntunnel tot problemen leidt. Het verkeer op de A2 staat regelmatig vast, omdat file in de tunnel voorkomen moet worden. De tunnel moet bereikbaar blijven voor hulpdiensten en daarom wordt het verkeer met behulp van tunneldosering al eerder stilgezet. De file staat dan niet ín maar vóór de tunnel. 

Het afgelopen jaar is bekeken of er oplossingen zijn. De minister schrijft nu in een brief aan de Tweede Kamer dat ze "filevorming als gevolg van tunneldosering onwenselijk vindt", maar dat ze op korte termijn geen geschikte oplossingen ziet. 

Onderzocht is bijvoorbeeld of een flexibel doseringssysteem kan helpen, maar dat blijkt nauwelijks effect te sorteren. Ook het verplaatsen van de doseerlocatie of het omleiden van bestemmingsverkeer verhelpt de problemen niet. 

Uit het onderzoek van het ministerie blijkt verder dat de verkeersdrukte rond de tunnel het afgelopen jaar alleen maar toegenomen is. De minister wil daarom vooral inzetten op een betere doorstroming van het omliggende wegennet. Ook moet worden bekeken of het verkleinen van de zogenoemde filevrije zone een optie is. Nu wordt de dosering toegepast als een file de tunnel op 2000 meter nadert. Als die marge verkleind kan worden zou dat een positief effect kunnen hebben, verwacht de minister. 

Minister Van Nieuwenhuizen wil de dosering zelf vooralsnog in stand houden. "Het vermijden van een file in de tunnel, verhoogt de veiligheid van de weggebruiker", schrijft ze. 


Bron: www.rtvutrecht.nl


// Lees verder..


Sociale Verzekeringsbank huurt 8.500 m2 op Papendorp

MN heeft namens Pensioenfonds Metaal & Techniek een langjarige overeenkomst met de Sociale Verzekeringsbank gesloten voor de huur van circa 8.500 m² kantoorruimte op kantorencomplex Secoya The Living Building in Utrecht. De huur met ingangsdatum 1 april 2018 betreft gebouw D van Secoya.
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is uitvoerder van sociale wetten en regelingen. Zij zorgen ervoor dat onder andere kinderbijslag en het AOW-pensioen worden uitbetaald aan ongeveer 5,5 miljoen burgers. Ook verzorgt de SVB de uitbetaling van facturen en declaraties vanuit de persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

Voor het gehele persbericht klik hier
files/persbericht Secoya The Living Building - Sociale Verzekeringsbank.pdf

// Lees verder..


Kwaliteit bewakingscamera

Namens onze wijkagent Erik Schep maken wij u hierbij attent op het nieuwsbericht dat beelden van bewakingsbeelden vaak onscherp zijn.

bron:nos.nl


// Lees verder..


U-OV Vervoerplan per 10 december 2017

Het  U-OV vervoerplan dat 10 december 2017 ingaat is formeel door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht vastgesteld. Het vervoerplan is voor een reactie voorgelegd aan gemeenten, reizigersorganisaties en de reizigers zelf. Meer dan 375 deelnemers hebben hun mening gegeven over het plan en op internet een enquête ingevuld. Samen met de provincie zijn enkele voorstellen vanwege kritische reacties op een aantal punten aangepast. Zo is er positief gereageerd op de frequentieverhoging van lijn 29 naar 4x per uur en het verleggen van de route via Rijnsweerd. 

De belangrijkste wijzigingen in het vervoerplan voor Papendorp zijn: 
 
Lijn 29 rijdt vaker én verder
Om het groeiend aantal reizigers tussen De Meern en De Uithof te bedienen wordt de frequentie van lijn 29 vanaf december 2017 verhoogd van 2x naar 4x per uur. Met deze aanpassing ontstaat een nieuwe verbinding van station Vaartsche Rijn met Rijnsweerd. 
 
Bent u benieuwd naar alle wijzigingen per 10 december? Gaat u dan naar
https://u-ov.info/index.php?cID=470
 


// Lees verder..


Smeerboel zaterdag 9 september

Zaterdag 9 september 2017 zal wederom het Smeerboel Festival (muziekfestival met diverse podia) gehouden worden.

Hoe laat: 12:00 – 23:00 uur
Waar: Grasweide Papendorp (Mercatorlaan)

De verwachting is dat er 8000 a 10000 bezoekers zullen komen. Conform vergunning is eea afgezet. Mensen komen met eigen vervoer, fiets en openbaar vervoer. Tevens rijden er extra pendelbussen. Er wordt geparkeerd op de P+R daarnaast zal ook op een aantal lege kavels geparkeerd worden.

Er zijn conform de door de Gemeente afgegeven vergunning verkeersbegeleiders aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.
 
Tijdens het evenement zal er door de beveiliging van Papendorp, extra rondes worden gereden om een oogje in het zeil te houden.

Neemt u bij calamiteiten contact op met het VMB Security & Services te bereiken op 0297 581 583 of bel 112.


// Lees verder..


Laatste nieuws

Twitter Button
Installateurs en verzekeraars willen af van brand door kortsluiting
Namens de brandweer attenderen wij u op onderstaand bericht. Installateurs en verzekeraars binden...
Sweco Parkmanagement gaat verhuizen!
Ons nieuwe bezoekadres wordt per 23 januari a.s.:         Secoya...
Stakingsdreiging U-OV
Onderstaand bericht hebben wij van U-OV ontvangen: Het is onze missie om onze reizigers op een fijne,...
» Alle berichten lezen