Organisatie

Kantorenpark Papendorp

Papendorp ligt direct aan de A2 en de A12. Autoverkeer kan direct vanuit het kantorenpark de snelweg op rijden. De Prins Clausbrug, een echte blikvanger, verbindt Papendorp direct met de stad. Ook vanaf het Centraal Station is Papendorp bereikbaar (busdienstregeling). Daarnaast is door sommige bedrijven voor het personeel een speciale shuttle service geregeld van en naar de P+R op Papendorp.

De locatie Papendorp maakt deel uit van het VINEX programma Leidsche Rijn in Utrecht. Papendorp is het eerste kantorengebied van Leidsche Rijn Utrecht dat in ontwikkeling is gebracht.

Papendorp ligt in het noordoostelijke kwadrant van verkeersplein Oudenrijn. De begrenzing wordt aan de zuid- en westzijde gevormd door het rijkswegenstelsel A12/A2, aan de noordzijde door de Ds. M.L. Kinglaan en aan de oostzijde door het Amsterdam-Rijnkanaal.

Papendorp was oorspronkelijk een polder met een landelijke uitstraling. Het gebied was in gebruik als grasland en werd doorsneden door sloten en dijkjes, soms met knotwilgen.

Na de ontwikkeling van kantorenpark Papendorp zal de ontwikkeling worden voortgezet met de ontwikkeling van het Transferium en het woongebied langs het Amsterdam-Rijnkanaal (Leeuwestein).

Het kantorenpark huisvest diverse soorten bedrijven denkt u hierbij aan:
• ICT dienstverlening
• Creatieve kantoor-/bedrijfsactiviteiten
• Kennisintensieve zakelijke dienstverlening
• Kennisintensieve bedrijvigheid
• Financiële dienstverlening
• Medisch/farmaceutische activiteiten

Door de centrale ligging in Nederland, de zichtlocatie, de bereikbaarheid, de hoogwaardige uitstraling en de parkachtige inrichting is Papendorp met zijn 55 hectare een in het oog springende vestigingslocatie.Papendorp 2009. Foto Gerry Hurkmans

Kantorenpark Papendorp wint Rietveldprijs 2009
Papendorp heeft in 2009 de Rietveldprijs, een Utrechtse architectuurprijs, in de wacht gesleept. De Stichting Rietveldprijs heeft de prijs toegekend voor de heldere stedenbouwkundige structuur, het groene karakter met verscholen functies onder het grastapijt en de onverwachte combinatie van functies. De voetbalvelden, tennisvelden, kinderopvang en een volkstuinencomplex zijn geheel in het plan opgenomen.

Het was de 1e keer dat niet een gebouw de Utrechtse architectuurprijs in de wacht sleepte. Het stedenbouw-kundig ontwerp van het kantorenpark Papendorp bestaat uit een dichte kern met kantoren, voorzieningen en brede, boomrijke lanen. Daaromheen staan kantoren en bedrijven met lage(re) bebouwingsdichtheid in een groene setting. Het integrale plan is door de bureaus Wissing Stedenbouw (stedenbouwkundig) en West 8 (landschappelijk) ontworpen.

Laatste nieuws

Twitter Button
Eikenprocessierups aangetroffen
In diverse eikenbomen op ons terrein zijn eikenprocessierupsen aangetroffen. De besmette bomen zijn herkenbaar...
Zaterdag 2 juni - 40UP Zomerfestival
Zaterdag 2 juni 2018 zal wederom het 40UP Zomerfestival (muziekfestival met diverse podia) gehouden worden. Hoe...
Stakingsdreiging 30 april en 1 mei!
Onderstaand bericht ontvingen wij van U-OV. Het is onze missie om onze reizigers op een fijne, comfortabele...
» Alle berichten lezen